Artikel over foodevent Farm Food Family in Gelderse Post

Op 2 augustus 2019 stond er een leuk en informatief artikel over het LEADER-project Farm Food Family in de Gelderse Post. Food-designer Katja Gruijters verdiepte zich in de historie van streekproducten in opdracht van het Cultuur en Erfgoedpact Achterhoek. In dit pact werken negen gemeenten samen aan de identiteit en vitaliteit van de regio. Dat zijn Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doesburg, Doetinchem, Montferland, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk. Haar bevindingen hebben geleid tot het project Farm Food Family, waarin negen activiteiten verspreid over negen gemeenten in een tijdsbestek van negen maanden zullen plaatsvinden.

Gruijters traceerde families van ingrediënten en gewassen. Elke familie koppelde ze aan een gemeente op basis van historische, inhoudelijke of agro-technische gronden. Zo ontstond een heuse ‘farm food family’, die het komende jaar op tour zal gaan door de Achterhoek in de vorm van verschillende foodevents en workshops.

 Op 29 september 2019, aan het einde van de oogstmaand, vindt de aftrap plaats bij het DRU Industriepark in Ulft. Tijdens dit eerste foodevent worden negen installaties gebouwd, waarin iedereen kan kennismaken met de gemeentelijke gewas- en productfamilies.

Meer lezen? Klik op deze link voor het hele artikel.
Meer weten over het foodevent? Klik op deze link voor de website van Farm Food Family en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

 

 

Nieuwsbrief

U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.

Contact informatie

Foto van Jolanda Kemna

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling
Europa investeert in zijn platteland

Logo's Logo's
Volg ons
© 2019 - LEADER Achterhoek heeft zijn website laten maken door Ebbers Media.