Begeleiding bij aanvraag LEADER subsidie

LEADER Achterhoek is een subsidieregeling waarin Europa en de provincie Gelderland samenwerken met zeven deelnemende gemeenten. Wij verstrekken subsidie aan mooie projecten in de Achterhoek. Het doel van LEADER Achterhoek is het verbeteren van de leefbaarheid op het platteland, en daarmee het tegengaan van de gevolgen van krimp. LEADER is bottum-up: inwoners van de zeven deelnemende gemeenten mogen plannen indienen voor projecten.

De LEADER regeling draait nu twee jaar in de Achterhoek. Het is, mede omdat het Europees is, niet de eenvoudigste regeling om subsidie bij aan te vragen. Aangezien het om maatschappelijk geld gaat, is het noodzakelijk om zorgvuldig (en transparant) met deze regeling om te gaan. Wij doen er alles aan om het initiatiefnemers van projecten makkelijker te maken en de aanvraag zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Persoonlijke begeleiding
Achter de schermen zijn er samen met de provincie Gelderland veel stappen gezet om het traject van subsidie aanvragen handzaam te maken. Dat blijkt ook wel, want inmiddels zijn er tien projecten geruisloos door het hele traject, inclusief de verantwoording na toekenning van de subsidie, gelopen. U ziet ze op deze website onder de knop ‘projecten‘. Initiatiefnemers van projecten krijgen bij de aanvraag en na de toekenning van de subsidie begeleiding door LEADER coördinator Jolanda Kemna en medewerkers van de provincie Gelderland.

Voorfinanciering en voorlichting
Een van de belangrijkste stappen die wij als regeling hebben gezet, is dat wij van alle Nederlandse LEADER groepen als eerste een voorfinancieringsfonds hebben gecreëerd, zodat facturen voor het project direct overgemaakt kunnen worden. Daarnaast geven wij voorlichting aan initiatiefnemers van projecten, waarbij we dit jaar de nadruk leggen op het traject nadat u subsidie heeft gekregen. Vragen over de LEADER Achterhoek regeling? Neem contact op met Jolanda Kemna.

 

Nieuwsbrief

U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.

Contact informatie

Foto van Jolanda Kemna

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling
Europa investeert in zijn platteland

Logo's Logo's
Volg ons
© 2019 - LEADER Achterhoek heeft zijn website laten maken door Ebbers Media.