Hoe Pak An en LEADER samen sterk zijn

Pak An zet zich, net als LEADER, in voor leefbaarheidsprojecten in de Achterhoek. Pak An doet dit door vooral door initiatiefnemers van projecten coaching, promotie en netwerk toe te kennen, maar ook door het verstrekken van giften en microkredieten. Pak An helpt ook veel kleine projecten. LEADER Achterhoek helpt grote projecten op pad met dito bedragen. Aanvragers moeten voldoen aan de Lokale Ontwikkelings Strategie. Bij Pak An kwamen al bijna 450 aanvragen binnen waarvan er 200 zijn ondersteund. LEADER honoreerde tot en met de zomer 2020 34 grote projecten.

Linda Commandeur van Pak An legt uit. “Pak An en LEADER Achterhoek weten elkaar te vinden zonder dezelfde dingen te doen. Als wij onze plannen voor het kwartaal binnen hebben, dan verwijzen wij ze door naar de LEADER coördinatoren Jolanda Kemna of Maurits Steverink. Zo kunnen wij blijven doen waar we zelf goed in zijn. Het is belangrijk dat we er allebei zijn. Pak An geeft wel geld, maar we geloven tegelijkertijd dat projecten beter worden door een langdurige verbinding aan te gaan. Dat kunnen we beter doen door coaching of netwerk, dan door te zeggen ‘hier heb je duizend euro’.

Jolanda Kemna van LEADER Achterhoek legt uit. “ik krijg via Linda vaak mooie projecten toegestuurd die bij onze LEADER subsidieregeling passen. Zo hebben we al enkele projecten een subsidie verleend die via het Pak An netwerk binnenkwam zoals bijvoorbeeld de Stadsboerin Doetinchem. Wat ook fijn is in onze samenwerking is dat we samen een groot bereik hebben in de Achterhoek. Zo organiseerden we samen twee masterclasses Fondswerving en Crowdfunding. Deze werden goed bezocht mede dankzij ons gezamenlijke netwerk.

Gezamenlijke projecten Pak An en LEADER

Stadsboerin is een project dat door Pak An op geholpen werd met coaching, netwerk, publiciteit en financiën. Van LEADER Achterhoek kreeg Stadsboerin de financiële mogelijkheid om een elektrische bus aan te schaffen zodat ze maaltijden en groentepakketten kan bezorgen. Ook bij het Liefdespad in Ruurlo werken LEADER en Pak An samen.
Ondernemende Helden Academie is een LEADER jongerenproject van Karin Overbeek. Karin verwijst jongeren door naar Pak An en Pak An verwijst ze door naar Ondernemende Helden. Begin 2020 organiseerden Pak An, Ondernemende Helden en LEADER Achterhoek de Pak An Pitchnight in de Koppelkerk in Bredevoort. Jongeren konden hun idee pitchen voor de aanwezige coaches. Het was een geslaagde avond waarin onderling, ook tussen de coaches, veel contacten gelegd zijn. In 2019 organiseerden Pak An en LEADER samen met Zorgbelang Inclusief een uitverkochte masterclass Fondsenwerving, in De Steck in Doetinchem.

Pak An ontving ook subsidie van LEADER Achterhoek. Daarover leest u hier meer. Dit is de websitepagina over het project van Pak An.Wilt u de Stichting Pak An bereiken? Dat kan via hun website Anpakken.nl

 

 

Nieuwsbrief

U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.

Contact informatie

Foto van Jolanda Kemna

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling
Europa investeert in zijn platteland
Leader Achterhoek is onderdeel van 8RHK Ambassadeurs

Logo's Logo's Logo's
Volg ons
© 2022 - LEADER Achterhoek heeft zijn website laten maken door Fervent Digital.

Fatal error: Directive 'allow_url_include' is deprecated in Unknown on line 0