Oprichting Platform Achterhoek Food

Om de samenwerking tussen alle partijen die zich bezig houden met het produceren van voedsel te versterken, ondersteunt LEADER Achterhoek de oprichting van het Platform Achterhoek Food. Voedsel is van grote betekenis voor de Achterhoek. Immers: 78 procent van de oppervlakte van de Achterhoek is agrarisch en wordt benut voor voedselproductie en bijna 20% van de werkgelegenheid en bedrijven hoort bij de voedselsector. Inzet op voedsel van onderscheidende kwaliteit levert dan ook meerwaarde voor de regio. De vraag naar deze producten is groter dan ooit.

Het doel van het Platform is het bundelen van alle kracht. Vanuit het Platform Achterhoek Food is er één loket met overzicht waar een ieder die zich met het produceren van streekproducten bezig houdt, terecht kan. Voedsel van onderscheidende kwaliteit levert meerwaarde voor de regio. LEADER streeft hiermee voedselprojecten van een hoger niveau na en het opzetten van een gezamenlijke visie op de toekomst van Achterhoek Food.

Vanuit het Platform Achterhoek Food worden in 2019 twee activiteiten georganiseerd: een voedselsymposium en een Ronde Tafel met als thema ‘natuurinclusief’. De Ronde Tafel Achterhoek Food zal over het thema ‘natuurinclusief wonen, werken en eten’ in de Achterhoek gaan en nodigt alle relevante partijen uit om gezamenlijk een actieagenda op te stellen en om meer samen te werken. Natuur, landschap en biodiversiteit zijn belangrijke thema’s met meerwaarde voor voedsel uit eigen streek. Dit thema is actueel en een groeimarkt, het leeft meer en meer bij de consument en staat in de belangstelling bij bezoekers aan de Achterhoek. Hier lees je meer over de waarde van voedselketens in de Achterhoek.

 

Nieuwsbrief

U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.

Contact informatie

Foto van Jolanda Kemna

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling
Europa investeert in zijn platteland

Logo's Logo's
Volg ons
© 2019 - LEADER Achterhoek heeft zijn website laten maken door Ebbers Media.