Participanten voor toeristisch project ‘hooibergen in de Achterhoek’ gezocht

Bij LEADER Achterhoek is een projectvoorstel ingediend waarbij de ontwikkeling en realisatie van hooibergen in de Achterhoek wordt gestimuleerd. In dit kader worden de volgende concepten ontwikkeld: de hooiberg als trekkershut en de hooiberg als recreatieappartement. De initiatiefnemers van dit project zoeken participanten. Lees hier hun oproepje. 

Binnen dit project wordt gezamenlijk het concept ontwikkeld. Zowel de tekeningen, materiaalkeuze, de koppeling met ‘Klimaat Kloar’ alsmede de inrichting van de hooibergen wordt gezamenlijk met een nog aan te stellen architect op een innovatieve en duurzame manier uitgewerkt. Beide vormen van hooibergen zijn gericht op het toerisme. De hooibergen als trekkershutten kunnen  (afhankelijk van het betreffende bestemmingsplan) geplaatst worden bij agrarische bedrijven als nevenactiviteit en bij particulieren in het buitengebied als bed & breakfast verblijf. De hooiberg als recreatieappartement kunnen in sommige gevallen ook bij een agrarisch bedrijf worden geplaatst, maar in dit kader zoeken we stoppende agrarische ondernemers. Door het slopen van de agrarische bebouwing is er in de meeste bestemmingsplannen ruimte voor de realisatie van hooibergen als recreatieappartementen.

Waarom participeren?
De kracht van de gezamenlijkheid is de basis van dit project. Niet alleen ontwikkelen we de concepten gezamenlijk waardoor nu en in de toekomst initiatiefnemers geen ontwikkelingskosten op zich moeten nemen. Ook is er voor de eerste 10 participanten ruimte om uw individuele project op locatie te ondersteunen. Zo zijn er uren voor de inzet van een ruimtelijk adviseur beschikbaar die met u meekijkt naar de mogelijkheden in het bestemmingsplan.

Is uw hooiberg eenmaal gerealiseerd? Dan zorgen we via de gezamenlijke stichting middels een website met boekingssysteem voor de marketing en verhuur van de hooibergen in de Achterhoek.

Bent u geïnteresseerd in dit project of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met jolandakemna@leaderachterhoek.nl, zij legt het contact voor u.

Nieuwsbrief

U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.

Contact informatie

Foto van Jolanda Kemna

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling
Europa investeert in zijn platteland

Logo's Logo's
Volg ons
© 2019 - LEADER Achterhoek heeft zijn website laten maken door Ebbers Media.