RAKEN MET SMAKEN- Geef je op voor de WORKSHOP BRASSICACEAE 15 december 2019 Doesburg

EEN TWEEDE WORKSHOP IN DOESBURG!

De Farm Food Family is op tour. Begin oktober organiseerden we onze eerste workshop in Berkelland. Jong en oud dompelden zich onder in de wereld van de oude appelrassen. De daaropvolgende workshop in de gemeente Doesburg was binnen een dag volgeboekt. Door de grote toeloop en het overweldigende enthousiasme hebben we besloten een tweede workshop te organiseren in Doesburg, en wel op zondag 15 december!

Tijdens de interactieve workshop onder leiding van fooddesigner Katja Gruijters kom je alles te weten over de familie van de Brassicaceae en meer specifiek over mosterd, want wie aan Doesburg denkt kan natuurlijk niet om de Doesburgsche Mosterd heen. Kaartjes zijn nu te koop!

OVER DE WORKSHOP
Doesburg staat bekend om haar mosterd. Toch is de mosterdplant nauwelijks meer in Nederland te vinden. Het groeit namelijk als onkruid en neemt erg veel land in beslag. In deze workshop halen we de mosterdplant terug naar Nederland en malen we op authentieke wijze Doesburgsche Mosterd: met een metalen bol in een schaal van hout. Maar we gaan ook experimenteren en op zoek naar nieuwe toepassingen, smaken en samenstellingen. Via de mosterdplant werpen we bovendien nieuw licht op de familie van de Brassicaceae die onder andere radijs, rucola, mierikswortel en koolzaad beslaat. Wist je bijvoorbeeld dat uit de koolzaadplant olie wordt gewonnen die wordt gebruikt in de keuken, maar ook in cosmetische middelen?

OVER RAKEN MET SMAKEN
In opdracht van het Cultuur & Erfgoedpact Achterhoek deed Katja Gruijters (kunstenaar/fooddesigner) onderzoek naar de historie van streekproducten en de huidige eetcultuur in de Achterhoek. De uitkomsten zijn vertaald in RAKEN MET SMAKEN: een project waarin alle negen gemeenten van het pact zijn gekoppeld aan een typerend gewas, product of ingrediënt. Samen vormen ze de Achterhoekse Farm Food Family.

PROGRAMMA
13.15 Welkom met koffie, thee en een mosterdverrassing
13.30 Introductie door Katja Gruijters: ontdek de familie Brassicaceae
– Een mosterd-expert vertelt over de diversiteit en culturele achtergrond van mosterd
– Een nieuwe blik op mosterd door Tamara Verheij, schrijver van het boek ‘Of je mosterd lust?’
– Mosterdproeverij nieuwe stijl met uitleg door een chef-kok
14.30 Start workshop: aan de slag met mosterd
17.00 Smaakvolle afsluiting met een bijpassend hapje en drankje

PRAKTISCHE INFORMATIE
De workshop rondom de familie van de Brassicaceae vindt plaats op zondag 15 december 2019 in LOC 17 (Turfhaven 1, Doesburg). Het programma duurt van 13.15 tot 17.00 uur.

De kosten voor deze workshop bedragen €15, je koopt een kaartje via onderstaande rode knop of via onze website.

LET OP: ook voor deze workshop zijn maar 25 plaatsen beschikbaar, wees er dus snel bij! Klik hier voor kaartjes

 

Nieuwsbrief

U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.

Contact informatie

Foto van Jolanda Kemna

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling
Europa investeert in zijn platteland

Logo's Logo's
Volg ons
© 2019 - LEADER Achterhoek heeft zijn website laten maken door Ebbers Media.