2 november 2022: Festival van het Smakelijke Leven in de Achterhoek

LEADER Achterhoek organiseert in samenwerking met Smaakacademie Achterhoek en Achterhoek Kookt:

Festival van het Smakelijke Leven in de Achterhoek

Wat?

Woensdag 2 november 2022
Vanaf 13 uur 

Waar?

DRU Industriekpark, Hutteweg 24, Ulft


Kom naar het Festival van het Smakelijke Leven in de Achterhoek. We delen onze ervaringen en kennis over hoe je de leefbaarheid en vitaliteit van de regio kunt versterken met ‘van onderop initiatieven van inwoners’ zoals de afgelopen jaren ingezet met steun vanuit het zevenjarige programma LEADER Achterhoek. Ook kijken we naar de toekomst. Wat zijn belangrijke thema’s om ons de komende jaren voor in te zetten met het Europese subsidieprogramma voor de leefbaarheid van het platteland.

Achterhoek Food verbindt: samen aan de slag met duurzaam, gezond en als het effe kan uit eigen grond.

Dit is de rode draad van dit festival. Denk bijvoorbeeld aan de Stadsboerin in Doetinchem die met haar voedseltuin voor de buurt mensen samen laat tuinieren en laat genieten van de natuur. Of Geitenkaasboerderij Brömmels die andere kleine landbouwbedrijven de kans biedt in hun kaasmakerij kaas te maken. Al dit soort projecten komen aan bod tijdens het festival.

De komende jaren streven we ernaar om van de Achterhoek een internationaal onderscheidende vitale regio te maken. Cruciaal is dat we samenwerken met ‘van onderop initiatieven’ met inwoners (alle soorten en maten), onderwijs, ondernemers en bezoekers van de regio.

Bovendien is er tijdens het festival een smaakvol aanbod van workshops, lezingen en demo’s. Verzorgt door Achterhoek Kookt met haar uitgebreide programma, versterkt door onderwijsinstellingen van Smaakacademie Achterhoek. Dat wilt u niet missen!

Reserveert u alvast een plek in uw agenda?

Kom horen, zien, proeven, ruiken en praoten!

Dit festival is de afsluiting van het zevenjarige LEADER programma in de Achterhoek. Maar tegelijkertijd ook een vooruitblik. Speciaal thema tijdens dit event is ‘hoe voedsel ons kan verbinden’ oftewel hoe Achterhoek Food ons verbindt en bijdraagt aan een toekomstbestendige regio.Nieuwsbrief

U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.

Contact informatie

Foto van Jolanda Kemna

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling
Europa investeert in zijn platteland
Leader Achterhoek is onderdeel van 8RHK Ambassadeurs

Logo's Logo's Logo's
Volg ons
© 2022 - LEADER Achterhoek heeft zijn website laten maken door Fervent Digital.

Fatal error: Directive 'allow_url_include' is deprecated in Unknown on line 0