Voor de aanvraag van LEADER subsidie doorloopt u de volgende 7 stappen

1 – Idee voor een project
U heeft een idee voor een project waardoor de leefbaarheid in het gebied van LEADER Achterhoek verbetert. Er is sprake van samenwerking en u kunt aantonen dat er draagvlak voor is.

2 – Contact met de LEADER-coördinator
U neemt contact op met de LEADER-coördinator om samen de plannen door te nemen. De coördinator geeft een inschatting of uw idee past binnen de strategie (LOS) van LEADER Achterhoek. Als dit het geval is, vult u het voortoetsformulier in (bijlage II in de LOS).

3 – Projectidee voorleggen aan de Lokale Aktie Groep (LAG)
U vult het voortoetsformulier in zodat de Lokale Aktie Groep zich kan inlezen in uw project. U krijgt vervolgens een uitnodiging voor een oriënterende vergadering.

4 – Pitchen voor de LAG
U mag pitchen! In de vergadering presenteert u op uw eigen wijze het project in tien minuten aan de LAG. De LAG stelt u vragen, laat u weten of uw project binnen LEADER past en voorziet u van advies om er een kansrijke aanvraag voor LEADER-subsidie van te maken.

5. – Positief advies van de LAG + 50% dekking = subsidie aanvragen
Heeft u 50 procent dekking voor het project, een positief advies van de LAG en de adviezen opgevolgd? Dan kunt u het aanvraagformulier voor de LEADER subsidie invullen. Dit is een uitgebreide versie van het voortoetsformulier, met verplichte bijlagen zoals een uitgewerkt projectplan en een met offertes onderbouwde begroting. U dient de subsidieaanvraag in bij het provincieloket.

6 – De LAG beoordeelt uw aanvraag
De LAG beoordeelt uw aanvraag aan de hand van een scoreformulier en komt bijeen voor een besluitvormende vergadering. De coördinator laat u per omgaande weten of de aanvraag is goedgekeurd.

7 – Aanvraag goedgekeurd? U kunt aan de slag met het project!

Wilt u meer weten over LEADER? Download dan de Lokale Ontwikkelingsstrategie voor 2024-2027: Achterhoek Lokale Ontwikkelingsstrategie 2023-2027- okt 2023 Wilt u weten wat LEADER kan betekenen voor uw idee of project, neem dan contact op met de LEADER coördinator. 

Nieuwsbrief

U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.

Contact informatie

Foto van Jolanda Kemna

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling
Europa investeert in zijn platteland
Leader Achterhoek is onderdeel van 8RHK Ambassadeurs

Logo's Logo's Logo's
Volg ons
© 2024 - LEADER Achterhoek heeft zijn website laten maken door Fervent Digital.