Achtste kunstwerk Silo Art Tour gepresenteerd in Beltrum

Na ongeveer twee jaar hard werken is donderdag 12 mei j.l. het project Silo Art Tour Achterhoek groots gevierd tijdens de presentatie van  het nieuwste kunstwerk in Beltrum, gemeente Berkelland. Acht gemeenten zijn inmiddels al gesierd met prachtige kunst op silo’s of op andere plekken met een (voorheen) agrarische bestemming, de gemeenten Montferland en Doesburg volgen nog. Silo Art Achterhoek is een prachtige samenwerking tussen de culturele, toeristische en agrarische sector. Er volgt nog een fiets- en een autoroute die alle kunstwerken met elkaar verbindt. 

Het nieuwste kunstwerk is gerealiseerd op de silo van Boerenshop De Vuurdoorn. De hoge gevel van het voormalige mengvoederbedrijf aan de Zieuwentseweg iss  beschilderd door kunstenaar GOMAD (Marcus Debie). Voor het Silo Art Tour kunstwerk in Beltrum heeft GOMAD onder andere inspiratie gehaald uit de ontwikkeling die Beltrum heeft doorgemaakt als agrarisch gebied, de lokale gemeenschapszin en bekende Beltrumse activiteiten, zoals het Bloemencorso en de Survivalrun. En is daarmee een creatieve Ode aan wonen, werken en leven in dit dorp in de gemeente Berkelland.

Het realiseren van de kunstwerken is mogelijk dankzij meer dan 30 partijen, waaronder Cultuur en Erfgoedpact Achterhoek, LEADER Achterhoek, Stichting Pak An en  tien gemeenten. Het doel van de Silo Art Tour is het vergroten van de zichtbaarheid, de aantrekkelijkheid en de identiteit van de Achterhoek en het versterken van de trots van deze streek.

Download het nieuwste LEADER Achterhoek projectenboek door op deze link te klikken: LEADER projectenboek pdf online
Heeft u liever een papieren boek? Dat kan ook! Neemt u daarvoor via deze link contact op met LEADER coördinator Jolanda Kemna, zij stuurt de projectenboeken met plezier naar u toe.

Nieuwsbrief

U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.

Contact informatie

Foto van Jolanda Kemna

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling
Europa investeert in zijn platteland
Leader Achterhoek is onderdeel van 8RHK Ambassadeurs

Logo's Logo's Logo's
Volg ons
© 2023 - LEADER Achterhoek heeft zijn website laten maken door Fervent Digital.