De Gelderlander: Bloemengeitenkaas op Salone du Fromage

Op 23 februari 2022 verscheen er in De Gelderlander een artikel over de bloemengeitenkaas van geitenhouder Bert Kots van boerderij De Brömmels in Winterswijk. Deze kaas wordt getoond op de 17e editie van Salon du Fromage in Parijs. Dit is een toonaangevende internationale kaasbeurs voor kaas- en zuivelproducenten. De Brömmels heeft een ‘kaaskathedraal’ gebouwd waar meerdere (startende) kaasmakers gebruik van maken. Dit is een LEADER-project.

,,Een prachtvoorbeeld van Achterhoeks slim vakmanschap, de Brömmels laat zien dat je groot kunt worden door klein te blijven. Met 120 geiten is er een rendabel bedrijfsvoering ontstaan, met werkplezier en kazen die internationaal in de belangstelling staan”, zegt Maurits Steverink van platform Achterhoek Food. Wie de kaas wil proeven moet nog even geduld hebben. De bloemetjeskaas is rond Pasen verkrijgbaar.
Salon du Fromage is een vakbeurs voor kaas en zuivelproducten. De beurs is van 27 februari tot 2 maart, er zijn 300 standhouders uit 56 verschillende landen aanwezig.

Download het nieuwste LEADER Achterhoek projectenboek door op deze link te klikken: LEADER projectenboek pdf online
Heeft u liever een papieren boek? Dat kan ook! Neemt u daarvoor via deze link contact op met LEADER coördinator Jolanda Kemna, zij stuurt de projectenboeken met plezier naar u toe.

Nieuwsbrief

U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.

Contact informatie

Foto van Jolanda Kemna

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling
Europa investeert in zijn platteland
Leader Achterhoek is onderdeel van 8RHK Ambassadeurs

Logo's Logo's Logo's
Volg ons
© 2022 - LEADER Achterhoek heeft zijn website laten maken door Fervent Digital.