Gemeente Oost Gelre zoekt locatie én kunstenaar(s) voor Silo Art Tour

In oktober 2020 heeft kunstenares Rosalie de Graaf (RoosArt) de laatste hand gelegd aan het beschilderen van 4 silo’s in Aalten. Dit was het eerste kunstwerk voor het project Silo Art Tour Achterhoek. De Silo Art Tour bestaat straks in totaal uit 9 kunstwerken door de gehele Achterhoek. Ook in Oost Gelre komt een kunstwerk. Misschien wel op jouw terrein!

Regionale samenwerking
Het idee voor deze tour komt van boerin Suzanne Ruesink (Boerderij ’t Westendorp). Tijdens een rondreis door Australië zag ze dat toeristen afreisden naar de meest afgelegen plekken om foto’s te maken van beschilderde graansilo’s. Ook in de Achterhoek speelt landbouw een grote rol. Op 9 plekken die een relatie hebben met de landbouw, komen kunstwerken. Uiteindelijk vormen die samen een route door de Achterhoek. Een regionale samenwerking op zowel cultureel, landschappelijk, agrarisch als toeristisch gebied (vanuit het samenwerkingsverband Cultuur- en Erfgoedpact).

Silo Art Tour in Oost Gelre – op zoek naar locatie
Ook Oost Gelre wordt in 2021 onderdeel van de route. Heb je een mooie locatie die een relatie heeft met de landbouw (denk hierbij aan een silo, stal, schuur, geheel bedrijf, etc.)? En wil je meewerken aan het verwezenlijken van een kunstwerk op jouw terrein? Dan zijn we op zoek naar jou!

Silo Art Tour in Oost Gelre – op zoek naar kunstenaar(s)
Naast het vinden van een aansprekende locatie zijn we ook op zoek naar een kunstenaar/kunstenaars die dit project wil(len) uitvoeren. Net als in Aalten kan het gaan om een Street Art Project, maar andere ideeën zijn natuurlijk ook welkom.

Meer informatie en aanmelden
Heb je vragen over het project of wil je je bedrijf of locatie aanmelden? Neem dan contact op met Josje van der Wel (j.vanderwel@oostgelre.nl), beleidsmedewerker Kunst en Cultuur bij de gemeente. Ook kunstenaar(s) die interesse hebben, kunnen zich bij haar melden.

Nieuwsbrief

U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.

Contact informatie

Foto van Jolanda Kemna

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling
Europa investeert in zijn platteland
Leader Achterhoek is onderdeel van 8RHK Ambassadeurs

Logo's Logo's Logo's
Volg ons
© 2021 - LEADER Achterhoek heeft zijn website laten maken door Ebbers Media.