LEADER budget gemeente Berkelland bijna op

Dit voorjaar heeft LEADER Achterhoek een oproep aan initiatiefnemers gedaan om haast te maken met het doen van een aanvraag voor LEADER-subsidie. Aan deze oproep is gehoor gegeven. Het ziet er naar uit dat er gedurende de looptijd voldoende projecten tot stand komen in de gemeente Berkelland. Het bestaande LEADERbudget zal uitgeput zijn als alle nu bekende Berkellandse initiatieven worden uitgevoerd.

Momenteel zijn er voldoende initiatieven bij de gemeente Berkelland bekend, waarmee het gehele budget wordt gebruikt. Aan regionale projecten kan de gemeente niet meer bijdragen.

Ook in de gemeenten Winterswijk en Bronckhorst is het budget (zo goed als) op.

De periode waarin u LEADER subsidie kunt aanvragen, loopt af. Op 31 december 2022 moeten alle projecten afgerond en gedeclareerd zijn. Maak daarom haast met het idee voor uw project en neem bij voorkeur dit jaar nog contact op met een van beide coördinatoren. Hun contactgegevens vindt u onderaan in dit bericht. De doorlooptijd van deze subsidieregeling neemt een langere periode in beslag. Het duurt namelijk meerdere maanden voordat uw project gepitcht, goedgekeurd en beschikt is.

Procedure LEADER
De huidige LEADER periode loopt van 2016 tot en met 2022. U kunt het hele jaar door subsidie aanvragen. Het traject begint met een gesprek met een van de coördinatoren. Na dit gesprek kunt u uw project pitchen voor de LAG, de Lokale Actie Groep. Dit zijn inwoners van de deelnemende gemeenten. Als zij uw project positief beoordelen kunt u subsidie aanvragen. De LEADER subsidieregeling staat het hele jaar door open. Een aanvraag moet voldoen aan de LEADER-criteria, die u vindt op onze website.

Meer weten?

Neem contact op met LEADERcoördinator Jolanda Kemna of met Maurits Steverink, coördinator foodprojecten.
Hun gegevens vindt u door hier te klikken

 

Nieuwsbrief

U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.

Contact informatie

Foto van Jolanda Kemna

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling
Europa investeert in zijn platteland
Leader Achterhoek is onderdeel van 8RHK Ambassadeurs

Logo's Logo's Logo's
Volg ons
© 2023 - LEADER Achterhoek heeft zijn website laten maken door Fervent Digital.