LEADER in 2021: overbruggingsjaar met 95% doel

Voor LEADER Achterhoek is 2021-2022 een overbruggingsjaar. Het huidige LEADER Achterhoek programma zou van 2016 tot en met 2022 lopen, maar omdat de contouren van het POP3-subsidieprogramma – waar LEADER onder valt – nog niet klaar zijn, is er een overbruggingsperiode gekomen. Dit heeft gevolgen voor initiatiefnemers van projecten die een positief advies van de LAG (Lokale Advies Groep) op zak hebben, en voor initiatiefnemers van projecten die al volledig toegekend zijn maar die hun project nog niet afgerond hebben.

Positief LAG-advies? Dien in!
Als dit jaar (2021-2022) 95 procent van het beschikbare budget van LEADER Achterhoek (€ 5,7 miljoen van de totaal beschikbare € 6 miljoen) wordt ingezet voor projecten, komt er meer budget beschikbaar. Deze € 5,7 miljoen moet voor het eind van 2021 beschikt zijn. Om de 95 procent van het budget te behalen worden daarom alle projecten die naar aanleiding van de pitch een positief advies hebben gekregen van de LAG uitgenodigd om zo spoedig mogelijk een subsidieaanvraag in te dienen.

Cofinanciering vereist
Naast een positief LAG-advies is een toezegging van de gemeente voor cofinanciering ook een vereiste om subsidie aan te kunnen vragen. Meerdere gemeenten hebben geen ruimte meer om nieuwe projecten cofinanciering toe te kennen. Projecten die dus al een positief advies van de LAG hebben én een toezegging van de gemeente voor cofinanciering, kunnen subsidie aanvragen. Daarbij geldt voor de cofinanciering: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Wilt u aanvragen, neem dan spoedig contact op met uw gemeente.

Meer tijd voor afronding
2023-2025 zijn de uitfaseringsjaren, waarin geen subsidie voor nieuwe projecten toegekend wordt maar bestaande projecten kunnen afronden. Dit betekent voor lopende projecten dat ze mogen uitfaseren tot 2025 in plaats van tot en met 2022. Alle projecten krijgen dus meer tijd voor afronding.

Info en contact
Wilt u meer weten over LEADER Achterhoek of deze overbruggingsperiode? Neem dan contact op met Jolanda Kemna, coördinator LEADER Achterhoek. Door hier te klikken vindt u haar gegevens en die van Maurits Steverink, coördinator food-projecten.

(Foto: LAG en LAG-adviseurs, door fotograaf Ivo Hutten)

Nieuwsbrief

U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.

Contact informatie

Foto van Jolanda Kemna

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling
Europa investeert in zijn platteland
Leader Achterhoek is onderdeel van 8RHK Ambassadeurs

Logo's Logo's Logo's
Volg ons
© 2021 - LEADER Achterhoek heeft zijn website laten maken door Ebbers Media.