Omroep Gelderland: Doetinchemse Stadsboerin maakt kans op Europese ‘plattelandsprijs’

Omroep Gelderland schreef het volgende bericht op de website over Stadsboerin Doetinchem, het LEADER-project dat als enige Nederlandse inzending genomineerd is voor een Europese prijs!

DOETINCHEM – De Stadsboerin Doetinchem is genomineerd voor de Agricultural & Rural Inspiration Award (ARIA), een verkiezing vanuit de Europese Unie. Het initiatief van Ellen Willems maakt kans op een prijs in de categorie sociaal economisch plattelandsprojecten.
“Supertrots!”, beschrijft Willems het gevoel dat overheerst door de nominatie. De Stadsboerin is het enige Nederlandse initiatief dat kans maakt op een ARIA. De prijs is in het leven geroepen door de EU om de beste praktijkvoorbeelden van het platteland een podium te geven. Dat schrijft mediapartner REGIO8.

Voedselbank

De Stadsboerin werd gekozen uit vele projecten die ondersteund worden door Europese subsidie. Het Doetinchemse project komt tijdens de awarduitreiking uit in de categorie sociaal economische ontwikkeling. Mede door de samenwerking van Willems met onder meer de Voedselbank, scholen en gemeenten voldoet ze aan de eisen voor de inzending. “Wij zijn een verbindende plek voor allerlei groepen inwoners, we produceren samen op duurzame wijze voedsel”, schetst de initiatiefneemster.

Gezond ontbijt voor schoolkinderen

De Stadsboerin werkt veel samen met Achterhoekse scholen. Zo bieden ze een lesprogramma aan waar inmiddels zeven scholen gebruik van maken. “We verzorgen met onze vrijwilligers ook ontbijt voor basisschool Noorderlicht (in Doetinchem, red.). De schoolkinderen krijgen gezond eten, met brood dat gebakken is van Achterhoeks graan”, vult Willems aan. De Stadsboerin kan via een internationale publieksstemming de prijs in de wacht slepen. De prijsuitreiking vindt aan het einde van het jaar plaats, wanneer is nog niet duidelijk.

Toekomst De Kruisberg

Vorig jaar werd er actie gehouden bij het stadshuis van Doetinchem om De Stadsboerin, gevestigd bij voormalige gevangenis De Kruisberg, te behouden. De Kruisberg wordt verkocht en Willems hoopt dat de toekomstige koper met haar meedenkt, maar zit ondanks steun vanuit de gemeenteraad nog in onzekerheid.
De omroep heeft ook een video over Stadsboerin Doetinchem gemaakt. Die ziet u door op de link te klikken.

Nieuwsbrief

U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.

Contact informatie

Foto van Jolanda Kemna

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling
Europa investeert in zijn platteland
Leader Achterhoek is onderdeel van 8RHK Ambassadeurs

Logo's Logo's Logo's
Volg ons
© 2023 - LEADER Achterhoek heeft zijn website laten maken door Fervent Digital.