Programma Festival van het Smakelijke Leven in de Achterhoek

Op woensdag 2 november organiseert LEADER Achterhoek in samenwerking met Smaakacademie Achterhoek en Achterhoek Kookt het Festival van het Smakelijke Leven in het Dru Industriepark in Ulft. Het festival is de feestelijke afsluiting van het zevenjarige programma van LEADER Achterhoek (2015-2022) en het biedt tevens een blik op de toekomst. Het thema van het festival is ‘hoe voedsel ons kan verbinden’, oftewel: hoe Achterhoek Food verbindt en bijdraagt aan een toekomstbestendige regio.

Agenda

  • 13.00 uur – Welkomstwoord door Marieke Frank, voorzitter Lokale Actie Groep LEADER Achterhoek
  • 13.10 uur – Aftrap door 8hrk Ambassadeurs (penvoerder LEADER programma) over het belang van samenwerking voor de leefbaarheid van het platteland
  • 13.20 uur – Korte video Leader Achterhoek 2015-2022 In Vogelvlucht
  • 13.30 uur – Futuroloog/trendwatcher Ruud Veltenaar neemt ons mee naar het platteland van de toekomst
  • 14.30 uur – Werksessie ‘wat worden de belangrijkste thema’s/speerpunten voor de nieuwe LEADER periode 2023-2027’ m.m.v. De Vereniging van Kleine Kernen (DKK)
  • 13.30- 20.30 uur – Festival met workshops, demo’s van LEADER projecten, van Achterhoek Kookt en van Smaakacademie Achterhoek.

LEADER project Achterhoek Kookt

Stichting Horeca Talent Achterhoek maakt zich sterk voor het enthousiasmeren en excelleren van studenten voor het horecavak. Met het project Achterhoek Kookt wil de stichting laten zien dat de horeca een mooie sector is om in te werken. Tijdens Achterhoek Kookt kan men kijken naar kookwedstrijden, allerlei bijzondere producten proeven en kennismaken met het vak in de horeca. Er zijn verschillende workshops/masterclasses over trendy onderwerpen: waarom is fermenteren een verrijking voor elke keuken, wat is Dutch Cuisine met zijn nadruk op plantaardig, streek, duurzaam en seizoensgebonden, maak je eigen unieke worst, zo word je een perfecte barista, hoe fotografeer je eten, waar staan we met puur Achterhoeks bier, het succesverhaal van Achterhoekse wijnen, en nog veel meer.

Over de organisatie van het festival:

Het Festival van het Smakelijke Leven is een samenwerking tussen LEADER Achterhoek, Smaakacademie Achterhoek en het project Achterhoek Kookt van de Stichting Horecatalent Achterhoek. Met de programmering van 2 november willen de drie partijen gezamenlijk het economisch, sociaal en culinair belang van de Achterhoek als toonaangevende foodregio laten zien en proeven.

Kom ook kijken. luisteren en proeven op 2 november. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

Klik hier om pdf Programma Festival van het Smakelijke Leven in de Achterhoek te downloaden.

Nieuwsbrief

U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.

Contact informatie

Foto van Jolanda Kemna

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling
Europa investeert in zijn platteland
Leader Achterhoek is onderdeel van 8RHK Ambassadeurs

Logo's Logo's Logo's
Volg ons
© 2024 - LEADER Achterhoek heeft zijn website laten maken door Fervent Digital.