Proosten op het nieuwe jaar!

We proosten graag op 2022 en dan vooral met een puur Achterhoekse Biertje of Borrel in de hand. Nog maar enkele bierbrouwers en destilleerderijen benutten Achterhoekse ingrediënten voor hun bier en borrels, terwijl de Achterhoek de enige regio is met een eigen mouterij en een molenaar van topkwaliteit. Met partner Pak An is hier op ludieke wijze aandacht aan geschonken.

LEADER Achterhoek steunde mouterij Masterveld in Winterswijk en Molenaar De Vier Winden in Vragender en zo is er en sterke keten ontstaan waar landelijk belangstelling voor is. Deze biertjes en borrels worden gemaakt van lokaal gemout gerst afkomstig uit de regio. Deze gerstakkers dragen bij aan een mooi landschap en bodemvruchtbaarheid en met een bloemrijke akkerrand ook aan meer biodiversiteit. Bekijk op de website van Smaakacademie Achterhoek welke biertjes en borrels puur Achterhoeks zijn.

Projectenboek
De eerste 50 Achterhoekse projecten die tussen 2016 en (begin) 2021 subsidie ontvingen van LEADER Achterhoek zijn gebundeld tot een boekje dat u online kunt lezen door hier te klikken: LEADER projectenboek 1016-2021.U kunt ook een papieren versie van het projectenboek aanvragen bij coördinator Jolanda Kemna. U bereikt haar door hier te klikken.

 

Nieuwsbrief

U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.

Contact informatie

Foto van Jolanda Kemna

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling
Europa investeert in zijn platteland
Leader Achterhoek is onderdeel van 8RHK Ambassadeurs

Logo's Logo's Logo's
Volg ons
© 2022 - LEADER Achterhoek heeft zijn website laten maken door Fervent Digital.