Save the date: digitaal symposium ‘wat eten we morgen?’

Op 25 MAART 2021, van 14.00- 16.30 uur vindt het online symposium ‘wat eten we morgen?’ plaats, met medewerking van LEADER Achterhoek. Tijdens dit symposium laten we diverse succesvolle burgerinitiatieven zien die te maken hebben met betaalbaar, gezond en duurzaam voedsel. Bewoners kunnen immers met kleinschalige initiatieven zélf grote impact hebben op het waarmaken van de ambities van de Green Deal.

De Europese Commissie heeft het Green Deal-programma ‘van boer tot bord’ vastgesteld. In veel landen in Europa zijn bewoners actief met gezonde voeding. Ze willen gezond eten, letten op de herkomst en verbouwen het soms zelf.

Waar gaan we het over hebben?
Het gaat over gezond en eerlijk eten en over de internationale samenhang daarin. We laten voorbeelden zien hoe bewonersgroepen in bijvoorbeeld Nederland, Duitsland, Belarus, België en Zweden zelf met gezonde voeding aan de slag zijn.

Wat is het programma?
Twee inleiders zetten het thema gezond en eerlijk eten in een breder perspectief. Daarna kun je kiezen uit 10 workshops in drie rondes.

Voor wie is het interessant?
Bewonersgroepen die bezig zijn met (de productie van) gezond eten, beleidsmakers, professionals, studenten en alle geïnteresseerden die met elkaar iets willen ondernemen op dit gebied. We vragen deelnemers uit Nederland, Duitsland, België en Belarus.

Meer informatie
Het symposium vindt digitaal plaats. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Organisatie
De organisatie is in handen van het Samenwerkingsverband Burgerkracht Europa, een samenwerking van Landelijke Vereniging Kleine Kernen, HAN Centrum of Expertise Krachtige Kernen, Forte Welzijn, Haarland Health Coaching, Humanitas, Learn For Life.
Leader Achterhoek levert een bijzondere bijdrage.

Over Green Deal
De Europese Green Deal is onze routekaart om de economie van de EU duurzaam te maken. Dat lukt alleen als we op alle beleidsdomeinen de klimaat- en milieuproblemen aangrijpen als een kans om de transitie voor iedereen zo rechtvaardig en inclusief mogelijk te maken.

Binnenkort is het mogelijk om je aan te melden! Hou de informatie in de gaten.
> Naar de digitale flyer: Save the date 

Nieuwsbrief

U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.

Contact informatie

Foto van Jolanda Kemna

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling
Europa investeert in zijn platteland
Leader Achterhoek is onderdeel van 8RHK Ambassadeurs

Logo's Logo's Logo's
Volg ons
© 2022 - LEADER Achterhoek heeft zijn website laten maken door Fervent Digital.