Silo Art Tour: steeds meer unieke agrarische verhalen komen tot leven

De Silo Art Tour, waarvoor in alle gemeenten een schuur, silo of ander agrarisch gebouw omgetoverd wordt tot een kunstwerk, nadert haar voltooiing.  Unieke agrarische verhalen uit de Achterhoek komen tot leven in de Silo Art Tour. Zie hier de kunstwerken van Aalten, Winterswijk, Oude IJsselstreek, Lochem en Bronckhorst.
Meer lezen over de Silo Art Tour? Hier vindt u informatie over het project en hier vindt u de website van de Silo Art Tour. 

Kunstenaar Zenkone (Robin Nas) vertelde over de beschilderde silo’s in Winterswijk: “Er is zoveel over deze plek te vertellen, dit heb ik samengebracht in een modern stilleven”

De beschilderde silo’s van Suzies Farm, van boerin Suzanne Ruesink. Op de vier in het oog springende graansilo’s staan vier generaties Achterhoekers voor de mentaliteit van deze streek: plezier, doorzettingsvermogen, wilskracht, naoberschap en ondernemersdrang. De kunstenares is Roosart Paintings.

Dit kunstwerk is gemaakt door Paul Wieggers. U kunt het bewonderen op een muur van voerfabriek Voerwaarts B.V. in Sinderen.

De silo bij Kinderboerderij Feltsigt. De kunstenaar is Tom Linnenbank (38), een bekende graffitikunstenaar uit Arnhem en is al ruim twintig jaar actief onder de naam Dopie in de Nederlandse ‘graffiti scene’. Dopie heeft een optische illusie gecreëerd met deze biotoop, eentje die veel mensen tegenwoordig in huis hebben. Je vult een glazen pot met grond en plantjes en sluit hem luchtdicht af met een kurk en het onderhoudt zichzelf. Deze ‘melkfles’ heeft een vergelijkbare functie: het staat symbool voor een zelfvoorzienende wereld.

Een detail van het imposante kunstwerk van kunstenaarsduo Telmo Miel in Lochem

De zijwanden van de opslagsilo’s van Op- & Overslag Coöperatie Oost Nederland (OOCON) zijn voorzien van een indrukwekkende muurschildering van kunstenaarsduo Telmo Miel. Met een oppervlakte van maar liefst 1300 m2 heeft het duo op deze plek één van Nederlands grootste street art kunstwerken gerealiseerd. Het kunstwerk rijst uit boven het landschap en is vanuit de wijde omtrek van Lochem te zien.

 

Nieuwsbrief

U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.

Contact informatie

Foto van Jolanda Kemna

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling
Europa investeert in zijn platteland
Leader Achterhoek is onderdeel van 8RHK Ambassadeurs

Logo's Logo's Logo's
Volg ons
© 2024 - LEADER Achterhoek heeft zijn website laten maken door Fervent Digital.