Video: compilatie kunstwerken Silo Art Tour

Silo Art Tour Achterhoek is een route langs diverse kunstwerken in de buitenruimte, openbaar toegankelijk voor publiek. Met dit concept worden bijzondere plekken en unieke verhalen tot leven gebracht met behulp van street art op gebouwen die een link hebben met de agrarische sector. 

Het nieuwste kunstwerk dat klaar is, valt te bewonderen in Doetinchem en wel wel aan de Havenstraat, bij huisdiervoederbedrijf Pet Food. De belgische streetart kunstenaar Bart Smeets maakte een prachtig kunstwerk van een hond, met als je goed kijkt, een klein katje in zijn rugzak.
Eerdere kunstwerken zijn al te zien in de gemeenten Aalten, Winterswijk, Lochem, Bronckhorst en Oude IJsselstreek. De Silo Art Tour, een idee van de Achterhoekse Suzanne Ruesink, brengt ‘unieke verhalen uit de Achterhoek tot leven’. Schuren, silo’s en andere agrarische gebouwen transformeren tot ware kunstwerken.
LEADER Achterhoek subsidieerde het project met €100.000 euro.

Het project wordt nu al gezien als een groot succes. De kunstwerken vallen bij de inwoners van de Achterhoek bijzonder in de smaak. Als ze alle tien klaar zijn, kunt u er langs fietsen in een fietsroute.

Wilt u de kunstwerken zien? Achterhoek Toerisme liet een compilatievideo maken. Welk kunstwerk is uw favoriet?

 

Nieuwsbrief

U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.

Contact informatie

Foto van Jolanda Kemna

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling
Europa investeert in zijn platteland
Leader Achterhoek is onderdeel van 8RHK Ambassadeurs

Logo's Logo's Logo's
Volg ons
© 2024 - LEADER Achterhoek heeft zijn website laten maken door Fervent Digital.