Video: een blik op de toekomst tijdens de Derde Ronde Tafel

Tijdens de Derde Ronde Tafel georganiseerd door Achterhoek Food kijkt filosoof Ruud Veltenaar met ons naar de toekomst. In deze video legt hij uit waar zijn lezing over zal gaan. De Ronde Tafel vindt plaats op 2 november a.s. in het Dru Industriepark in Ulft. Aanvang 10.00 uur, einde 12.00 uur. Aansluitend organiseert LEADER Achterhoek in samenwerking met de Smaakacademie Achterhoek en Achterhoek Kookt het Festival van het Smakelijke Leven.
 
 
De derde Ronde Tafel behelst de aanpak van het regionaal voedselbeleid in de Achterhoek en de vraag hoe we duurzame én gezonde voeding in de school-, sport- en bedrijfskantine gaan krijgen.
 
Regionaal voedselbeleid
Tijdens deze derde Ronde Tafel van platform Achterhoek Food melden we de stand van zaken over het concretiseren van het regionale voedselbeleid dat eind 2023 gepresenteerd wordt met een ondertekend Achterhoek Food Manifest en de organisatie van een internationaal Foodevent.
 
Gezond Achterhoek Food voor iedereen
Centraal tijdens deze ronde tafel staat het thema ‘gezonde én duurzame voeding’ uit de regio. We presenteren recent onderzoek en kijken naar gedrag en beleid. We presenteren de bevindingen bij
vijf scholen in de regio en bespreken wat we samen met scholen en bedrijfskantines kunnen doen de komende jaren. De bevindingen van deze Ronde Tafel worden omgezet naar een actieplan voor alle (bedrijfs)kantines in de Achterhoek. Doe je mee?
 
Aanvang 10.00 uur
Met voorzitter platform Achterhoek Food en gedeputeerde Jan Markink, Hoogleraar Jaap Seidell van VU Amsterdam, onderzoeker Annemien Havenman Wageningen UR, studente Mila Beumer Universiteit Nijmegen en fooddesigner Katja Gruijters. Aansluitend een panelgesprek met GGD, Achterhoek in Beweging en 8HRK ambassadeurs.
Dit alles onder begeleiding van dagvoorzitter Frans Miggelbrink en Achterhoek Food coördinator Maurits Steverink.
 
Festival van het Smakelijke Leven
Bezoek aansluitend vanaf 13.00 uur het Festival van het Smakelijke Leven in de Achterhoek. De toegang voor zowel de Ronde Tafel als het Smakelijke Festival zijn gratis. Voor de Ronde Tafel is het aantal kaarten beperkt, aanmelding is wel vereist. Bij het Smakelijke Festival kunt u zonder aanmelding naar binnen lopen.
 

Nieuwsbrief

U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.

Contact informatie

Foto van Jolanda Kemna

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling
Europa investeert in zijn platteland
Leader Achterhoek is onderdeel van 8RHK Ambassadeurs

Logo's Logo's Logo's
Volg ons
© 2024 - LEADER Achterhoek heeft zijn website laten maken door Fervent Digital.