Workshop LEADER-project Raken met Smaken in Doetinchem

Er is weer een nieuwe workshop bij LEADER-project Raken met Smaken. Op zondag 5 juli 2020 organiseert Raken met Smaken een interactieve workshop over het ei bij Pluimveehouderij Tomesen in Doetinchem. De opzet van de workshop voldoet uiteraard aan alle voorschriften van het RIVM. Kom alles te weten over de familie van de Phasianidae. Kaartjes zijn nu te koop!

OVER DE WORKSHOP
Eieren worden al eeuwenlang door mensen gegeten, maar van alle dieren die eieren leggen is het kippenei zonder twijfel het populairst. Gemiddeld eten we er 200 per persoon per jaar. Maar waarom denken we dat bruine eieren gezonder zijn dan witte? En wat kun je eigenlijk allemaal doen met een eierschaal?
In deze workshop gaan we aan de slag met innovatieve eierbewerkingen, van pocheren tot bakken en koken en verzorgen we een mooie maaltijd waarin het ei centraal staat. Een glansrol is weggelegd voor het kippenhok, van oudsher heeft iedere boer er wel een of meerdere op zijn erf staan. Vele kippenhokken zijn niet meer nodig en raken in verval, maar de laatste jaren is er weer volop aandacht voor en worden ze als cultuurhistorisch erfgoed gezien. Tijdens deze workshop ervaar en proef je het ei vanuit het hok op het erf.

OVER RAKEN MET SMAKEN
In opdracht van het Cultuur & Erfgoedpact Achterhoek deed Katja Gruijters (kunstenaar/fooddesigner) onderzoek naar de historie van streekproducten en de huidige eetcultuur in de Achterhoek. De uitkomsten zijn vertaald in RAKEN MET SMAKEN: een project waarin alle negen gemeenten van het pact zijn gekoppeld aan een typerend gewas, product of ingrediënt. Samen vormen ze de Achterhoekse Farm Food Family.

PROGRAMMA
13.15u Inloop met koffie en thee met advocaatje en verse eierkoek
13.30u Introductie door Katja Gruijters
13.35u Rondleiding door Roy Tomesen van pluimveehouderij Tomesen
14.15u Ei bereiden onder leiding van Karin Goossens, chef-kok RIGAULT
14.45u Pauze met koffie en thee
15.00u Nu de Olympische Spelen niet doorgaan, buigen we ons over de Achterhoekse Eilympics: rituelen en spellen waarin het ei centraal staat
16.00u Phasianidae expo
16.15u Brainstorm met Phasianidaehapje en -drankje
17.00u Einde

PRAKTISCHE INFORMATIE
De workshop rondom de familie van de Phasianidae vindt plaats op zondag 5 juli 2020 bij Pluimveehouderij Tomesen (Kilderseweg 41, Doetinchem). Het programma duurt van 13.15 tot 17.00 uur.

De kosten voor deze workshop bedragen €25, je koopt een kaartje via onderstaande rode knop of via deze website. Let op: voor deze workshop zijn maar 25 plaatsen beschikbaar, wees er dus snel bij!

Gezondheid en veiligheid van de bezoekers en medewerkers staan altijd voorop. De opzet van de workshop houdt de 1,5 meter en hygiënemaatregelen in acht. Wie klachten heeft wordt verzocht thuis te blijven.

Nieuwsbrief

U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.

Contact informatie

Foto van Jolanda Kemna

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling
Europa investeert in zijn platteland
Leader Achterhoek is onderdeel van 8RHK Ambassadeurs

Logo's Logo's Logo's
Volg ons
© 2021 - LEADER Achterhoek heeft zijn website laten maken door Ebbers Media.