Het Brouwhoes Bier Experience is een interactieve bierbrouwerij waar gasten geïnformeerd en geïnspireerd worden over het reilen en zeilen van de bierbrouwerij, onder het motto ‘verover je smaak’.

Openluchtmuseum Erve Kots is een authentieke museumboerderij uit de 19e eeuw, gelegen op een prachtige plek in het platteland. Naast de museumboerderij staan een Los hoes, een ambachtenstraat, een houtzagerij en een rosoliemolen. Op het erf van Erve Kots staat tevens de oudste brouwerij van de Achterhoek, waar sinds eind vorige eeuw bier wordt gebrouwen. In 1936 werd de boerderij als museum geopend en vanaf 1960 kwam de bijliggende herberg tot bloei. Om meer toeristen en vooral ook een jonger publiek te trekken is de oude brouwerij ontwikkeld tot een ‘beer experience’,  waar je als gast op een zinnenprikkelende wijze wordt meegevoerd in het proces van het bierbrouwen. De bier experience bestaat uit een graanveld, een vierdimensionaal doolhof, een interactieve spelruimte en de proeverij met het brouwmeesterspel. Wie de experience heeft doorlopen wordt gekroond tot brouwer van het Brouwhoes.

Het bier dat gebrouwen wordt in de brouwerij is samengesteld uit authentieke Achterhoekse ingrediënten. Het brouwen van streekbier is een belevenis op zich: het verbouwen van het graan door omliggende boeren, het oogsten en het verwerken van het graan tot bier.

Het Brouwhoes Bier Experience is inmiddels klaar.

 

Regio Oost Gelre
Locatie Lievelde
Initiatiefnemer Ek-FH Beheer b.v.
Website https://brouwhoesachterhoek.nl/
Stadium afgerond
Totale kosten € 407.580,-
Subsidie Leader € 120.000,-
Datum 2018