De stichting Buur maakt Natuur heeft als doel om met behulp van donaties van derden grond aan te kopen en in te richten als natuur. Deze natuur staat dan ten dienste van bewoners in de omgeving. Buur maakt Natuur ontwikkelt nieuwe natuur in de gemeente Doetinchem. Dit gebeurt op twee locaties: de Wehlse Broeklanden en Gaanderen. In de Wehlse Broeklanden wordt het terrein ’t Knapperslag ingericht en in Gaanderen is in 2017 gestart met De Watertap. 

Dankzij LEADER is 5,7 hectare grond ingericht voor dit project in Gaanderen. Een onbewaakte spoorwegovergang is afgesloten en er is een nieuw wandelpad aangelegd. Dit project resulteerde in een verbetering de sociale cohesie in Gaanderen door het realiseren van een uitloopgebied tegen de kern van Gaanderen dat middels Buur maakt Natuur in beheer van bewoners is gekomen.

Er is nu een gebied van 5,7 hectare dat ingericht is als het oorspronkelijke rivierduin. Het is een wandel/natuurgebied met een onderdoorgang onder het spoor in de Bielheimerbeek. Tevens sluit het zogenaamde Möllepad aan op verschillende wandelroutes die al bestaan in de omgeving.

Regio Doetinchem
Locatie Gaanderen, buitengebied Doetinchem
Initiatiefnemer Stichting Buur Maakt Natuur
Website buurmaaktnatuur.nl
Stadium afgerond
Totale kosten € 83.360,-
Subsidie Leader € 39.954,-
Datum 2017