Dit project behelst de realisatie van een eigentijds VVV Inspiratiepunt op het DRU Industriepark in Ulft. Het inspiratiepunt vertelt het verhaal van de streek en de Achterhoek op een interactieve en inspiratievolle manier. Doel is om gasten en inwoners te inspireren om erop uit te gaan in de gemeente Oude IJsselstreek en de Achterhoek. De VVV heeft een prominente locatie gekregen op het DRU Industriepark: rijksmonument Het Loonbureau.

In een snel veranderende wereld, veranderen ook de wensen en behoeften van gasten. Digitalisering zorgt ervoor dat fysieke VVV-locaties een andere rol krijgen en dat informatievoorzieningen en -overdracht op een aangepaste wijze dient te worden ingevuld. Storytelling, interactiviteit en beleving zijn hierbij belangrijke sleutelbegrippen. Achterhoek Toerisme wil, in samenwerking met plaatselijke VVV’s, de VVV kantoren een upgrade geven zodat deze kantoren de toeristische gast op een hedendaagse wijze kunnen benaderen en verleiden tot een bezoek aan een van de vele mooie plekken in de Oude IJsselstreek, de omgeving en de Achterhoek.

Een VVV Inspiratiepunt is een vernieuwende manier van toeristische informatievoorziening en is gebaseerd op drie principes:

– beleving
– inspiratie
– verkoop

Het Inspiratiepunt is een echte toeristische beleving geworden met een duidelijke couleur locale (80%), tegelijkertijd geeft het de sfeer van de Achterhoek (20%) weer. Zo wordt de lokale beleving gekoppeld aan de regio. Met een Inspiratiepunt komen we tegemoet aan de nieuwe wensen van de gast. De gast van morgen wil storytelling, interactiviteit en beleving ter ondersteuning van een keuze die gemaakt wordt uit het brede aanbod. Samen met Achterhoek Toerisme, de gemeente Oude IJsselstreek, de ondernemers in de toeristische sector en overige stakeholders is in Ulft die omslag gemaakt.

In het Inspiratiepunt in Ulft staan de thema’s Maakindustrie & IJzerhistorie, op en rondom de Oude IJssel en De Grens centraal. Ook routes in de omgeving en de Achterhoek zullen aan bod komen. De VVV fungeert hiermee als startpunt voor een verdere beleving van de gemeente en de omgeving. Doel is om gasten en inwoners aan te zetten om meer te gaan beleven in de regio en daarmee economische stimulering te bewerkstelligen.

Regio Oude IJsselstreek
Locatie Ulft
Initiatiefnemer Aanvrager: Stichting DRU Industriepark
Website http://www.vvvoudeijsselstreek.nl
Stadium afgerond
Totale kosten € 150.000,-
Subsidie Leader € 75.000,-
Datum 2020