Food-designer Katja Gruijters onderzocht de geschiedenis en huidige eetcultuur van streekproducten in de Achterhoek. Haar bevindingen vertaalde ze in het projectplan Raken Met Smaken, dat de innovatieve en duurzame potentie van de agro- en foodsector in de Achterhoek benadrukt. Het project wil producenten en consumenten dichter bij elkaar brengen en bij hen bewustwording en verduurzaming stimuleren.
Raken Met Smaken begon met een spectaculair event, waar Achterhoekse producten en hun producenten centraal stonden in een informatieve expositie, een creatieve markt en een innovatieve proeverij met workshops. Vervolgens vond er elke maand in een andere gemeente een reizende proef- en belevingsactiviteit plaats, afgestemd op lokale bedrijven en producten.


| Regio | Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Oost Gelre, Oude IJsselstreek, Winterswijk |
|---|---|
| Locatie | Achterhoek |
| Initiatiefnemer | Cultuur en Erfgoedpact Achterhoek |
| Website | https://www.farmfoodfamily.nl/ |
| Stadium | afgerond |
| Totale kosten | € 110.000,- |
| Subsidie Leader | € 55.000,- |
| Datum | 2018 |
