Natuurmonumenten vond dankzij LEADER Achterhoek een passende bestemming voor Het Keunenhuis, een Rijksmonumentale boerderij uit 1908 in het Winterswijkse buurtschap Woold. Dankzij LEADER is de boerderij omgetoverd tot een culinair proeflokaal voor chefkok Nel Schellekens en haar no waste-kooktechnieken. Nel Schellekens experimenteert en creëert, spijkert koks en consumenten bij, verzorgt workshops, leert scholieren om lekkere dingen te maken van producten die anders weggegooid zouden worden (‘gered voedsel’).
Gasten ontvangt ze aan haar proeverijtafel, waar ze genietbare gerechten bereidt met ingrediënten direct van lokale boeren en voedselproducenten. Haar filosofie is duidelijk: ze gooit niks weg en kookt ‘van kop tot kont’ met ‘mannenvlees’. Haar lokatie omvat een keuken, een spoelkeuken, een ruimte voor workshops en een restaurantgedeelte waar ook haar ‘kookaltaar’ staat, waarachter zij de gasten vertelt over haar missie en de unieke smaken van Achterhoekse producten.
JV 11062019 Woold Keunenhuis Lekker met Nel restaurant / Foto : jan Ruland van den Brink
| Regio | Winterswijk |
|---|---|
| Locatie | Winterswijk |
| Initiatiefnemer | Nel Schellekens/Vereniging natuurmonumenten |
| Website | keunenhuis.nl |
| Stadium | afgerond |
| Totale kosten | € 240.000 |
| Subsidie Leader | € 120.000 |
| Datum | 2018 |
