Foto: Henri Walterbos

Op een pumptrack bewegen is fun! Een pumptrackbaan is geschikt voor alles en iedereen op wielen en rolletjes, zoals fietsers, steppers, skaters en rolstoelen. Een pumptrackbaan is een onderhoudsarme ontmoetingsplek voor kinderen, tieners en volwassenen die de passie voor bewegen op wielen delen en anderen daarmee willen inspireren.

Het initiatief van dit project is afkomstig van Bart Hubers, wiens zoons actief zijn in de BMX-sport. Hij heeft door de begeleiding en ondersteuning van zijn zoons ervaren hoe lastig het is zonder voorzieningen ter plaatse voor training te zorgen en vrienden in het enthousiasme voor de sport mee te kunnen nemen. Hubers wil voor Groenlo en omgeving een pumptrackbaan realiseren. Hoe fijn zou het zijn als je de sport op een goede manier breder onder de aandacht kunt brengen? Kinderen, jongeren, alle leeftijden via plezier tot bewegen kunt verleiden? De pumptrackbaan in Lochem is daar een geweldig voorbeeld van. Op een pumptrack wacht iedereen gewoon netjes op z’n beurt en je ziet fietsen, crossfietsen, steps en skates op de baan. Samen worden beleving en ervaring uitgewisseld. Hubers dacht: hoe gaaf zou het zijn om dichter bij huis in Groenlo, voor de deur, een uitnodigende pumptrack te hebben? Dat er nu ondersteuning mogelijk is van BMX Papendal maakt het project nog leuker.

Het plan dat begon bij Bart Hubers, om samen in Groenlo een mogelijkheid creëren om lekker sportief en met plezier aan de slag te gaan, wordt ondersteund door Fietscross Club Lichtenvoorde, jongerenwerkorganisatie Mazzel – die de makelaarsrol op zich neemt voor het sportieve gedeelte -, Boost Pumptrack Lichtenvoorde en Scholengemeenschap Marianum Groenlo. De aanvrager van dit project is Stichting Buutenaf Eibergen. Ook de buurt wordt erbij betrokken.

Een gezamenlijke passie verbindt over leeftijdsgrenzen heen: kids, jongeren, jongvolwassenen en ouderen. Een pumptrackbaan biedt ruimte aan iedereen! De baan is vrij te gebruiken, behalve op de momenten dat er specifieke activiteiten worden georganiseerd: clinics, wedstrijden, team- en buurtsessies, om maar een paar te noemen. Soms op een leeftijdsgroep gericht, soms op een specifieke sport, soms juist op de cross-over verbinding.
De baan wordt ingebed in het nieuwe sportcomplex bij het Marianum.

 

 

Regio Oost Gelre
Locatie Groenlo
Initiatiefnemer Stichting Buutenaf Eibergen
Website
Stadium lopend
Totale kosten € 135.103,-
Subsidie Leader € 69.824,-
Datum 2021