Vereniging Ons Aller Belang in IJzerlo had voor ’t Dorpshuus een stevige renovatie gepland. ’t Dorpshuus moest het kloppend hart van de gemeenschap IJzerlo blijven zodat IJzerlo een aantrekkelijke plek is en blijft om te wonen. LEADER Achterhoek leverde een bijdrage aan de multifunctionele ruimte in het gebouw.

De ruimte werd vooraleerst een gezellige en moderne ontmoetingsplek voor iedereen, maar daarnaast wilde de vereniging ook meer ruimte voor grootschalige verenigingsbijeenkomsten, toneel- en cabaretopvoeringen, lezingen, feesten, maar ook condoleances, (hobby) beurzen, sport, muzikale en andere bijeenkomsten. De ruimte biedt tevens ruimte aan scholieren van de basisschool, die een goedgekeurde beweeglocatie nodig hebben. Voor de vereniging Aktief is het een locatie waar jong en oud veilig kunnen blijven bewegen.

Dorpshuis van het jaar
Dit LEADER-project is door Omroep Gelderland verkozen tot Dorpshuis van het Jaar 2019. Aan deze Gelderse verkiezing namen 58 dorpshuizen deel. De verkiezing Dorpshuis van het Jaar is een initiatief van de Leefbaarheidsalliantie Gelderland in samenwerking met Omroep Gelderland. Na het optellen van de stemmen van het publiek, de beheerders en de vakjury kwam IJzerlo uit de bus als de winnaar. De vakjury lette met name op de thema’s sport en bewegen, toegankelijkheid en uitstraling. Hier leest u meer over de verkiezing. 

 

 

 

Regio Aalten
Locatie IJzerlo
Initiatiefnemer Vereniging Ons Aller Belang
Website https://www.dorpshuusijzerlo.nl/
Stadium afgerond
Totale kosten € 530.469
Subsidie Leader € 120.000
Datum 2017