Enthousiaste inwoners gezocht voor LAG (lokale actiegroep) LEADER Achterhoek! (4-8u per maand)

Wil jij als trotse inwoner van de Achterhoek een bijdrage leveren aan onze prachtige regio? Grijp dan nu de kans om deel uit te maken van het team dat innovatie van onderop in ons landelijk gebied stimuleert en versterkt. We zoeken gepassioneerde mensen zoals jij om samen met vertegenwoordigers van diverse achtergronden, van werkgevers tot overheid, initiatieven van inwoners naar nieuwe hoogten te tillen met steun van LEADER – een Europees subsidieprogramma dat loopt van 2024 tot 2027.

Jouw rol in de Lokale Actie Groep LEADER (LAG) Als lid van de LAG (zie de huidige groep op bovenstaande foto), werk je samen met andere enthousiaste leden en de LEADER-coördinator en vorm je het kloppende hart van LEADER Achterhoek. Jouw missie is het ondersteunen en verbinden van initiatieven van inwoners, maatschappelijke organisaties en ondernemers die de leefbaarheid van het platteland vergroten. De LAG bestaat uit 18 leden: 8 inwonerleden (uit elke gemeente 1 inwoner), 3 afgevaardigden namens belangenorganisaties natuur/leefbaarheid/cultuur/vrijetijdseconomie, 3 ambtelijke adviseurs, 2 bestuurlijke afgevaardigden, 1 adviseur namens platform Achterhoek Food en de LEADER coördinator.  Deelnemende gemeenten aan het LEADER programma zijn: Aalten, Berkelland. Bronckhorst, Doetinchem, Lochem, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk.

Wat ga je doen?

  • Begeleiden van initiatiefnemers bij projectaanvragen.
  • Actief zoeken naar nieuwe samenwerkingsvormen.
  • Delen van resultaten en ervaringen binnen het netwerk.
  • Samenwerken met andere LAG-leden om het LEADER-programma en lopende projecten te bespreken en nieuwe aanvragen te beoordelen.

Werkzaamheden: Als lid van de LAG kom je ongeveer tien keer per jaar samen, meestal in de avonduren. Je bespreekt de voortgang van het LEADER-programma en verschillende projectinitiatieven. Jullie nemen beslissingen over nieuwe aanvragen voor bijdragen. Daarnaast organiseert de LAG bijeenkomsten en excursies om kennis en ervaring te delen. De gevraagde inzet is circa vier tot acht uur per maand, met flexibele pieken en dalen. Als je niet professioneel betrokken bent, is er mogelijkheid tot vergoeding.

Wie zoeken we?

Als inwoner van de Achterhoek:

  • Heb je brede belangstelling voor plattelandsontwikkeling.
  • Woon, werk en/of ben je betrokken bij het platteland in een van de deelnemende gemeenten.
  • Ben je deskundig op (één van) de thema’s leefbaarheid, natuur/biodiversiteit, (vrijetijds)economie, gezond voedsel en nieuwe verdienmodellen voor het platteland.
  • Heb je een uitgebreid netwerk in het (buiten)gebied.
  • Ben je initiatiefrijk, heb je een ‘schouders-eronder-mentaliteit’ en geloof je dat 1+1 vaak drie is.

Ben jij die enthousiaste inwoner met hart voor het Achterhoekse platteland? Meer informatie via: www.leaderachterhoek.nl Stuur je motivatie en CV voor 11 maart naar jolandakemna@leaderachterhoek.nl.

Nieuwsbrief

U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.

Contact informatie

Foto van Jolanda Kemna

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling
Europa investeert in zijn platteland
Leader Achterhoek is onderdeel van 8RHK Ambassadeurs

Logo's Logo's Logo's
Volg ons
© 2024 - LEADER Achterhoek heeft zijn website laten maken door Fervent Digital.