Puur Achterhoeks bier dankzij LEADER-project Vloermouterij Masterveld

De Achterhoek is de enig regio met een kleinschalige mouterij en heeft daarmee de hele foodketen én vakmensen van grond tot mond. Voermouterij Masterveld, waarover u hier meer leest, is gerealiseerd met steun vanuit LEADER Achterhoek. Dankzij Vloermouterij Masterveld is nu ‘Van Hier’ geïntroduceerd door bierbrouwe Wenteresch uit Winterswijk. Met producten als bier ‘Van Hier’ draagt het LEADER programma bij aan een onderscheidende foodregio, de ambitie van platform Achterhoek Food.

Bierbrouwer Wentersch uit Winterswijk introduceert een nieuwe biervariant met de naam Van Hier. Het bier bestaat uit louter Achterhoekse ingrediënten. De naam Van Hier is gekozen uit de vele honderden inzendingen die binnen kwamen na de oproep in de media door columnist en vlogger Frans Miggelbrink. 

Met hop, mout en gerst van hier
Bier Van Hier bestaat enkel uit Achterhoekse ingrediënten. Ook de hop en de mout komen uit de regio. Daarmee is het een puur Achterhoeks bier zoals de experts van Smaakacademie Achterhoek en Achterhoek Food het graag zien: kwalitatief hoogstaande streekproducten die bijdragen aan het vakmanschap van de foodketen in de regio en die resulteren in een fraaier landschap. Binnen de Smaakacademie werken graantelers, brouwers, de mouterij, leerlingen en docenten samen aan nieuwe producten die vallen onder de noemer Achterhoek Food. Voor Puur Achterhoeks bier is brouwwaardige gerst teruggebracht naar de eigen regio. “Om meer gerst in het Achterhoekse landschap te krijgen zijn biervarianten nodig die gewaardeerd worden door de consument in het hele land. Met het vakmanschap van brouwers, zoals dat van Wentersch, is dat zeker mogelijk. Van Hier is een heerlijke fris zomerse dorstlesser. Ik denk dat het de zomerhit van 2022 gaat worden,” aldus Maurits Steverink, LEADER coördinator foodprojecten.

Als de Achterhoeker
Erwin Hoftijser, de brouwmeester van Wentersch noemt het bier Van Hier net als de Achterhoeker: ongecompliceerd, gemoedelijk en passend bij elk moment. Van Hier is een doordrinkbaar bier, gebrouwen door Achterhoekers voor Achterhoekers, maar natuurlijk ook voor alle Nederlanders die de Achterhoek en het Achterhoekse landschap een warm hart toedragen. “Met Van Hier willen we ook laten zien dat met Achterhoekse grondstoffen top-producten gemaakt kunnen worden. Elke slok van dit bier draagt bij aan een eerlijke boterham voor de Achterhoekse agrariër, een mooier landschap en meer biodiversiteit. Zo drink je de Achterhoek weer mooi.” Van Hier is verkrijgbaar bij slijterijen en horeca in de Achterhoek. 

Meer informatie?

Download het nieuwste LEADER Achterhoek projectenboek door op deze link te klikken: LEADER projectenboek pdf online
Heeft u liever een papieren boek? Dat kan ook! Neemt u daarvoor via deze link contact op met LEADER coördinator Jolanda Kemna, zij stuurt de projectenboeken met plezier naar u toe.

Nieuwsbrief

U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.

Contact informatie

Foto van Jolanda Kemna

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling
Europa investeert in zijn platteland
Leader Achterhoek is onderdeel van 8RHK Ambassadeurs

Logo's Logo's Logo's
Volg ons
© 2022 - LEADER Achterhoek heeft zijn website laten maken door Fervent Digital.

Fatal error: Directive 'allow_url_include' is deprecated in Unknown on line 0